Kaartverkoop van de Middernachtboom gaat griezelig hard

Geplaatst 6 oktober 2023 Categorieën Geen categorie

Middernachtboom WizzelTot onze grote vreugde kunnen wij melden dat de kaartjesverkoop van onze nieuwe voorstelling Middernachtboom erg hard gaat.

Fijn voor ons, maar let jij maar op! Dadelijk zijn er geen kaartjes meer… Dat zou pas eng zijn! Overigens is ons toneelstuk niet écht griezelig, maar vooral grappig en leuk!

Er zijn vijf uitvoeringen: twee in Deurne, twee in Liessel en één in Helmond. Naar welke ga jij?
Klik hier voor de kaartverkoop.


“De Zus van Sinterklaas” in Deurne uitverkocht!

Geplaatst 26 november 2022 Categorieën Geen categorie

Zus Sint uitverkochtHelaas, helaas: online óf aan de kassa een kaartje kopen voor de voorstellingen in Den Draai in Zeilberg is niet meer mogelijk.

De zaal zit vol, de zaal is uitverkocht! Daar zijn wij wel trots op, maar het is natuurlijk sneu als u nog van plan was om te komen…
Eén troost: er zijn nog wel wat kaartjes voor de voorstelling in Helmond Brandevoort. 


Oeps! Foutje in de flyer

Geplaatst 4 november 2022 Categorieën Geen categorie

Foutje in tekst Zus van SintEr staat een foutje in de brochure over de optredens van de Wizzel met het stuk De zus van Sinterklaas: in Helmond is de voorstelling op zaterdag 3 december 2022. En niet op zondag 3 december want die datum bestaat helemaal niet.

Sorry!

 

 

 

 

 


Sint start! Toneelclub Wizzel begint met Sinterklaas-repetities

Geplaatst 9 april 2022 Categorieën Nieuws, Uitvoering

Het lijkt misschien ver weg, Sinterklaas komt pas over dik een half jaar in het land. Maar familietheatergroep Wizzel voert dan een theaterstuk op en begint 19 april met de repetities. Ze gaan in november en december het stuk De zus van Sinterklaas opvoeren. 

Ilse Spierings-Meulendijks heeft het Sinterklaas-stuk bedacht, Leon van der Elsen heeft het geschreven. De regie is in handen van Gabriël van Eekelen, een bekende in de Deurnese toneelwereld. Eerder regisseerde hij ook al De Klotlanders en de Peelkomedianten.

Sinterklaas en Klazien
De Zus van Sinterklaas gaat over Klazien. Zij doet veel werk achter de schermen en ze wil zélf een keer het werk van haar broer doen. Sint stemt in met dit plan, maar dan loopt alles in het honderd…

Hoofdpiet en hoofdpijnpiet
Er zijn veel pieten – waaronder de hoofdpiet, de hoofdpijnpiet en de roddelperspiet – en er is politie, boekhouders en een eigenaardig kruidenvrouwtje.
De twaalf rollen worden gespeeld door tien toneelspelers van Wizzel én twee van de Peelcomedianten. Ook zijn er vijf mensen bezig met zaken naast het toneel, zoals kleding, decor, grime, licht en geluid.
De uitvoeringen zijn op zondag 20 november bij De Kastanje in Liessel, op zaterdag 26 november in Den Draai in Zeilberg en ook op zondag 27 november daar. Op zaterdag 3 december is de laatste voorstelling in de zaal Brandpunt in Brandenvoort, Helmond.


Theaterstuk Helse Helm gaat niet door in 2022

Geplaatst 22 december 2021 Categorieën Nieuws, Uitvoering

Het theaterspektakel De helse helm dat opgevoerd zou worden in maart 2022 gaat niet door. De stuurgroep van het Deurnese toneelstuk wilde het eerst uitstellen tot juni 2022, maar besloot dat de uitvoering in z’n geheel niet doorgaat.

In 2019 begon Theatergroep Wizzel samen met de Peelcomedianten voor een jubileumvoorstelling in 2021. Het toneelstuk was een tijdreis door het 1300-jarig bestaan van Deurne.
In de loop van 2020 werd duidelijk dat de oorspronkelijke plannen op de tocht kwamen te staan en ze besloten om de voorstelling door te schuiven naar 2022. “De plannen voor De helse helm ontvouwden zich en we hadden al een mooie locatie: Green Valley Estate. We zochten en kregen aansluiting bij een dansgroep, muziekgroep, jongleurs, zelfs de paarden en jeeps zijn geregeld,” zegt een woordvoerder van De helse helm.
Werkgroepen voor kleding, techniek, decor en pr waren opgestart en de website was in de lucht. Ook zijn er al kosten gemaakt voor de druk van flyers en posters. De reeds verkochte kaarten worden terugbetaald.

“Steeds weer hadden we de hoop dat het beter zou gaan. Elke keer pasten we ons aan aan de geldende maatregelen. En nu: mogen we op 17 januari écht starten? En hoe? Een optie is om door te schuiven naar juni. Met het kersverse kabinet, de omikronvariant en de eventueel strengere maatregelen is dat nog maar de vraag. Dat betekent wéér onzekerheid, wéér uitstel, wéér geen stappen en afspraken kunnen maken over alles wat met de uitvoering te maken heeft.”

Afgelopen week is de stuurgroep van De helse helm bij elkaar geweest. De afgelopen periode hebben ze vaker bij elkaar gezeten en uiteindelijk moesten ze besluiten om te stoppen met De helse helm. Alle deelnemers zijn inmiddels ingelicht. 
Dat betekent niet dat het script van De helse helm in de la verdwijnt en nooit zal worden opgevoerd. Het is wel tekenend voor de toekomst voor de hele cultuursector en het voortbestaan van de kleinere lokale verenigingen, dat baart zorgen.


Paulien en Ilse zijn ereleden

Geplaatst 28 september 2021 Categorieën Geen categorie

Ilse Spierings en zus Paulien BeumersPaulien Beumer-Meulendijks en Ilse Spierings-Meulendijks zijn tot ereleden benoemd van theatergroep de Wizzel. Op het 40-jarig jubileum werden de twee toneelspeelsters in het zonnetje gezet.

De tweeling Meulendijks kwamen meer dan 25 jaar geleden bij de toneelvereniging Wizzel – toen heette deze club nog Hofnarren. De dames zijn steun en toeverlaat van de vereniging. Ilse en Paulien vertellen.

Heksen

Ilse, waarom ben jij toneel gaan doen?
“Nou, dat kwam iemand vroeg mij om een rol over te nemen. Toen zei ik: ‘Dat durf ik niet, dan krijg ik een rooie kop’. Maar toen zei ze: ‘Maar je hebt toch schmink op, dan ziet niemand het’. Ik dacht: ‘Verrek, je hebt gelijk’. En dat was een goed advies, want nu zit ik er nog steeds bij.”

Wat leuk Ilse , en wat was jouw leukste moment bij een optreden?
“Dat vind ik lastig die heb ik wel heel veel. Maar toen ik heks was bij dat stuk Joris en de draak – toen was ik een dommige maar wel lieve heks – toen mocht ik eindelijk ‘poepsieflapsel’ zeggen. Dat vond die heks heel stoer. Dat had je niet gedacht he, zei ze nog. Toen was ik eindelijk eens dé bitch, maar dan wel een hele domme blije. Dat moment was heel leuk om te doen, telkens was dat mijn favoriete stukje bij een optreden.”

En het gênantste moment?
“Mijn eerste stuk. Ja. Toen was ik boef. Ik stond op het toneel en toen kreeg ik een black-out. Dat was zo erg, daar word ik soms nog ’s nachts wakker van. Dan denk ik: dat gebeurt weer een keer. En nog steeds als we nu optredens hebben word ik wel eens een keer wakker in één van de nachten van te voren. Dan droom ik dat ik wéér een black-out heb, dat je niet meer weet wat je moet zeggen. En dat niemand jou kan helpen. Dat is niet zo leuk.”

Hofnarren

En Paulien, waarom ben jij toneel gaan doen?
“Omdat ik het leuk vind om typetjes te doen op het podium en mezelf een andere persoon te wanen. Gewoon gek doen, dat vind ik leuk. Toen was het nog de Hofnarren en ons Ilse was er al bij en toen vroegen ze een souffleur. Dat ben ik gaan doen en dat vond ik zó leuk, toen ben ik lekker mee gaan spelen.”

Wat was het leukste moment wat je ooit hebt meegemaakt, Paulien, of momenten?
“Ik heb er zoveel, dat is lastig. Als alles lekker soepel loopt, de euforie als een scène lekker loopt, dat vind ik een fijn gevoel. Dat je met z’n állen in zo’n lekkere sfeer zit, wat je samen doet. Dat vind ik fijn en leuk. Oh, en toe die ene keer met Rian de Laat, toen moesten we samen zingen. Dat was spannend en hand in hand stonden we daar, begeleiding op gitaar, dat was mooi. We moesten een heel lief liedje zingen. Het afgelopen jaar met Carlo was ook leuk als koningin, dat was een rol naar mijn hart. Zo veel leuke dingen, als ik de foto’s weer eens zie, dan denk ik: ‘Wow, wat een mooie momenten.’ Daar word ik gelukkig van.”

En de gênantste momenten?
“Die heb ik genoeg! M’n allereerste rol – toen was ik agent – en Yvonne van Aarle was boef, dat was bij ’t Hofke en ze rende door de zaal en ik moest haar achterna. We moesten natuurlijk afstand houden. Ik riep: ‘Houdt de dief!’ en dat had ik beter niet kunnen zeggen. Al die kinderen vlogen op Yvonne en haar kleren werden van haar lijf getrokken. Ik wist in paniek niet wat ik moest doen en toen fluisterde Yvonne hijgend: ‘Zeg dat je het oplost.’ Dat riep ik toen en toen kregen we de kinderen afgeschud, Daar kwamen we goed vanaf. En een aantal jaren terug, bij het piratenstuk Schateiland, dat was ook erg. Toen was ik naar de wc geweest en had ik mij rok half in mijn onderbroek. Dat had ik niet door en ik moest op het podium draaien en toen ging iedereen lachen. Ik dacht nog: ‘Wat reageert dat publiek toch raar.’ Maar Anita van de muziek wilde het nog recht trekken maar ze kon er niet bij. Dat was héél gênant.”


Nieuw stuk: de Helse Helm!

Geplaatst 14 september 2021 Categorieën Geen categorie

Ooit – vele honderden jaren geleden – verloor een Romeinse officier z’n gouden helm in de Peel. Verloor hij ‘m? Of werd hij door de Witte Wieven in het moeras gelokt? Weet jij het?
Een jongen en een meisje weten het wel. Gijs en Fleur hebben namelijk die helm opgezet in het museum en toen flitsten ze door de tijd en kwamen ze uit in de Peel!

Daarover gaat het volgende historische stuk van de Wizzel. De Helse Helm wordt samen met de Peelcomedianten gedaan. Dit omdat Deurne in 2021 maar liefst 1300 jaar oud is. En ook omdat de Peelcomedianten 75 jaar oud zijn en de Wizzel 40 jaar jong is geworden. Ook bijzonder is dat de voorstelling in de Green Valley Estate is. Locatie-theater dus in het voormalig vermaarde Hippisch Centrum.Stuurgroep van de Helse Helm

 

 

 

 

Hierover heeft een artikel gestaan in het Eindhovens Dagblad (klik op foto)


Rabobank Clubkas: stemmers bedankt!

Geplaatst 26 november 2020 Categorieën Geen categorie

Theatergroep Wizzel wil van harte Wizzel-stemmers bij de Rabobank Clubkas Campagne bedanken! Ook in dit armzalige corona-jaar kunnen we het extra goed gebruiken.

Begin november was het dan zo ver, de stemmen waren geteld van de Rabobank Clubkas Campagne. Dankzij de Rabobank-leden kregen we een mooie score van bijna 100 stemmen en hebben we 368,80 euro binnengehaald. Meer dus dan de 317 euro van vorig jaar!

Geld wat we goed kunnen gebruiken. Want 2021 is in Deurne een jubileumjaar. Deurne is dan 1300 jaren oud en wij gaan daar, samen met toneelvereniging de Peelcomedianten een leuk feestje van maken. Wij zijn druk bezig met het schrijven van een stuk, begin 2021 starten de repetities. Het wordt een flinke productie dus alle beetjes helpen!

Theatergroep Wizzel is een toneelvereniging die zich richt op de jeugd, maar de ouders daarbij niet vergeet. Met groot succes brengen wij de meest uiteenlopende stukken op de planken, wij houden daarbij de entreeprijzen bewust zo laag mogelijk omdat wij vinden dat cultuur in het algemeen en theater in het bijzonder zo laagdrempelig mogelijk moet zijn. Niets doet ons meer plezier dan de gezichten van kinderen die voor het eerst een echt theater bezoeken. Wij richten ons steeds meer op grote zalen.


Toneelstuk Minoes helaas afgelast

Geplaatst 24 maart 2020 Categorieën Geen categorie

Helaas, als theatergroep Wizzel hebben we besloten het toneelstuk Minoes niet door te laten gaan vanwege de corona-maatregelen. Het Cultuur Centrum Deurne blijft namelijk tot 1 juni gesloten. Door het gebrek aan een repetitieruimte en door het groepsverbod is er te weinig tijd om de voorstelling voor te bereiden.

We waren al een tijdje bezig met de repetities voor Minoes, zoals te lezen was in het Weekblad voor Deurne. Dat doen we met veel plezier, want elk jaar trekken we in oktober veel bezoekers met onze familievoorstelling en daar zijn we trots op. In 2019 speelden we Doornroosje, het jaar ervoor het spetterende Joris, Gwyn en de draak. De toneelstukken zijn geliefd bij kinderen maar ook bij ouderen doordat we er altijd actuele en ‘volwassen’ kwinkslagen in stoppen.

We hebben het er moeilijk mee. Margon Gerlings: “Met veel enthousiasme waren we aan de repetities begonnen, we hadden er zó’n zin in. Ook wilden we graag met onze nieuwe regisseur Mijke Munster aan de slag. We gaan de zalen afzeggen. En natuurlijk nadenken over wat nu en hoe verder. Enorm balen natuurlijk maar het is niet anders .”


Loterij na laatste voorstelling

Geplaatst 30 oktober 2019 Categorieën Nieuws, Uitvoering

Na de laatste voorstelling in het Cultuurcentrum Deurne (CCD) houden we een loterij met heel veel attributen die we gebruiken in ons toneelstuk Doornroosje. Die kan jij winnen! Bijvoorbeeld een toverstafje van één van de feeën… Wat zal je wereld er dan anders uit zien.

Loten zijn te koop vóór de voorstelling en tijdens de pauze. Zoveel je wilt. Belangrijk is het dan wel dat je kleingeld meeneemt. Aan pinnen doen we niet, van grote bankbiljetten hebben we niet terug. 
Na de voorstelling is het dan zover in de foyer van het CCD: we zullen er zo snel mogelijk en heel feestelijk heel veel toneel-schatten verloten.

 


Doornroosje in CCD is uitverkocht

Geplaatst 18 oktober 2019 Categorieën Nieuws, Uitvoering

Onze Doornroosje-voorstelling op 3 november in het Cultuurcentrum Deurne (CCD) is uitverkocht. 

Na twee goed bezochte voorstellingen in Zeilberg afgelopen weekend, hebben we nog drie voorstellingen: in Liessel, Asten en in Deurne dus. Voor Liessel en Asten zijn nog wel kaarten beschikbaar. Papieren kaartjes daarvan zijn te koop bij de Blokker in Asten en in de nieuwe speelgoedwinkel Jase & Joy in Deurne.
Online-kaartjes kunt u aanschaffen in onze Wizzel-webwinkel.
Doornroosje uitverkocht


Doornroosje start fantastisch

Geplaatst 14 oktober 2019 Categorieën Nieuws, Uitvoering

Recensie van Doornroosje in het WeekbladOns fantasierijke toneelstuk over Doornroosje is fantastisch gestart. Volle zalen, een mooie première: hoe geweldig kan een theaterstuk zijn? Nou lopen we niet naast onze schoenen, maar we willen toch graag de complimentjes en de media-aandacht delen die we veelvuldig kregen.

Neem nou het Eindhovens Dagblad: hun verhaal is natuurlijk hartstikke leuk. Want ja, we spelen voor kinderen maar óók voor hun ouders of ouderen.

Of lees het verhaal in Weekblad voor Deurne: zij hebben het over toneel op een ‘moderne en opzienbarende manier’. Oké. Zo zijn wij.

Ook de recensie in het Weekblad voor Deurne – zie foto – was lovend over ons.


Nieuw stuk van Wizzel: Doornroosje!

Geplaatst 29 mei 2019 Categorieën Nieuws, Uitvoering

In een land hier heel ver vandaan… of nou ja, heel ver? Het sprookje Doornroosje kent iedereen wel. De wonderschone prinses raakt in een diepe slaap, nadat zij zich aan een spinnewiel prikt.
Maar er is zoveel meer:
– Wat weten we van de sullige koning en radeloze koningin met hun vurige kinderwens?
– Met welke oplossingen komen de wijste mensen van het land?
– Hoe zit dat met de drie goede feeën die veel verprutsen?
– Vergeet de boze fee Draconia niet, is zij alleen maar gemeen of speelt er meer?
– En natuurlijk zijn er vragen over de stoere prinsen, wie van hen slaat zich door de doornen?
Veel vragen, waar theatergroep Wizzel gelukkig de antwoorden op weet. Een brutale dokter, een Franse lakei en het hulpje van Draconia zullen het mysterie onthullen. Eindelijk zul je te weten komen hoe het verhaal écht in elkaar zit!

Een spannend, modern toneelstuk waar veel humor in zit voor jong en oud. Een prachtige versie van een klassiek verhaal. Wizzel speelt het vol overgave, aangestuurd door de nieuwe regisseur Gerrie Abels. De kracht van deze toneelvariant van Michelle van Daalhoff is dat de voorstelling zowel de jongere als de volwassen kijker weet te raken. Dit mag je niet missen!

Doornroosje Wizzel

Kom kijken:
Den Draai Zeilberg, zaterdag 12 oktober om 19.00 uur
Den Draai Zeilberg, zondag 13 oktober om 14.30 uur
De Kastanje Liessel, zondag 20 oktober om 14.30 uur
De Klepel Asten, zondag 27 oktober om 14.30 uur
Cultuurcentrum Deurne, zondag 3 november om 14.30 uur


Rabo Clubkas stemmers bedankt!

Geplaatst 29 mei 2019 Categorieën Nieuws

Theatergroep Wizzel wil alle Wizzel-stemmers bij de Rabobank Clubkas Campagne bedanken!

Eind mei was het dan zo ver, de stemmen waren geteld van de Rabobank Clubkas Campagne. Het was een feestelijke happening op de markt in Deurne. Dankzij de stemmen van de Rabobank-leden, een mooie score van 86 stemmen en meer dan 317 euro binnengehaald!

Rabobank Clubkas Campagne Wizzel Deurne


Wizzel doet mee met de Raboclubkas!

Geplaatst 4 april 2019 Categorieën Nieuws

Wizzel doet mee met RabobankTheatergroep Wizzel doet mee met de Rabobank Clubkascampagne!

Stem op ons, dan krijgen wij een paar centjes. Dat is leuk, want dan kunnen wij er leuke dingen voor kopen – zoals pruiken en toneelkleding. Als lid van de Rabobank kun je op ons stemmen vanaf 4 april tot en met 30 april via

www.rabobank.nl/peellandzuid

 


Wizzel bedankt zijn leden achter de coulissen

Geplaatst 9 oktober 2018 Categorieën Nieuws, Uitvoering

Afgelopen zondag was de voorstelling Joris, Gwyn en de draak maar weer mooi uitverkocht! We moesten zelfs stoelen bijzetten. Belangrijker echter: we kregen na de voorstelling complimenten voor het spel, maar ook voor bijvoorbeeld het decor en de grime. En dat is zó waar. Wizzel wil daarom alle mensen achter de schermen van harte bedanken.

De regisseur, schrijfster, toneelspelers en muzikanten werden al genoemd in een lovende recensie in het Weekblad voor Deurne (4 oktober) maar zonder hulp hadden zij – wij – het niet gekund. We zijn niet betaald, niemand van ons niet, we zijn allemaal vrijwilligers. Vrijwillig, niet vrijblijvend.

Dus! De loftrompet!
Astrid van der Elsen-Beerlage en Tamara Cox-Haller: bedankt voor het grimeren (we zullen het nooit schmink noemen, dat is inderdaad niet professioneel, oh, geweldige professionals). De grime zat er weer fantastisch op, wat een werk al die gezichten, pruiken, kapsels en die enge heksenneuzen. Make-up is een giga-klus.
Riet van der Putten, wat moesten zonder jou? De kledij, de attributen, de aankleding van het decor. Geweldig. Joris Gwyn en de draak
John van der Heijden, lichtend voorbeeld en dé vent van vervoer: wat een toppertje ben je toch. Dat mogen we best eens zeggen. Helder genoeg?!
En Erie van de Ven, zonder jou was het decor van pallets er niet geweest, en waren er geen special effects. Jij bent speciaal.
Stefan van der Heijden, bedankt voor het ontwerp van de poster en de webshop.
En Tara Verbers, bedankt voor de PR en het regelen.
Ook de mensen achter de kassa: Marijn Trommelen, Wies van Lierop, Jose van Loon en Yvonne Fransen: jullie zijn goud waard. En geld.

Vriend van Wizzel
Ook Fred Smeulders, bedankt! Fijn dat we bij jullie altijd kunnen klussen aan decor-stukken en dergelijke. Als Vriend van Wizzel word jij natuurlijk altijd al in de watten gelegd, maar nu nog een speciaal woord van dank. Je bent top!
En u lezer en bezoeker, ook bedankt. Wilt u tevens Vriend van Wizzel worden? Goed idee! Want u bent beter af als Vriend dan als bezoeker. Ja, sorry, maar dat is echt waar! Als Vriend van Wizzel betaalt u €30,00 per jaar én dan krijgt u twee gratis entreekaartjes, twee gratis consumpties en een “sneukelerij”. Dat laatste is echt superlekker. Gewoon doen.    


Nog enkele kaarten te koop aan de kassa

Geplaatst 7 oktober 2018 Categorieën Nieuws, Uitvoering

De verkoop van kaartjes voor de Joris, Gwyn en de draak-voorstelling gaat hard. Bij de eerste voorstelling zat de zaal bomvol, ook de kaartverkoop van de tweede voorstelling loopt lekker. De online-verkoop sluit altijd de avond vóór de voorstelling. Wel zijn er aan de kassa aan de deur nog enkele kaartjes te koop.

Zondag 7 oktober speelt Wizzel in Den Draai. Bij Den Draai (Blasiusstraat 2) is er ook voorverkoop, net zoals bij de Intertoys in Deurne (Torenstraat 5) en bij de Blokker in Asten (Prins Bernhardstraat 1).

De voorstellingen beginnen altijd om 14:30 uur. Andere speeldata, waar ze óók om 14:30 starten:


Première Joris, Gwyn en de draak komt dichtbij

Geplaatst 3 september 2018 Categorieën Nieuws, Uitvoering

De première van de fantasierijke voorstelling Joris Gwyn en de draak komt dichterbij: op zondag 30 september om precies te zijn, in Den Draai. Onlangs, op zondag 3 september oefende het toneelgezelschap in het Cultuurcentrum Martien van Doorne. De voorstelling in het CCD was toen al fantastisch.

De muziek wordt nog mooier dan andere jaren. Want weer is er live muziek: Combo Leonita (zie Facebook) speelt de sterren van de hemel en nu is er ook nog harpmuziek bij van Sofie van der Heijden (lees in het ED). Geen wonder dat de kaartverkoop nu al hard gaat. En de trailer is al meer dan 4.000 keer bekeken.
De regie is in handen van Eef Goudsmits. De familievoorstelling Joris, Gwyn en de draak is voor bezoekers vanaf 4 jaar en is geschreven door Michelle van Daalhoff.

Cultuur in Deurne en omgeving
De premiere is dus in Den Draai op 30 september. Daar spelen ze nog een keer op 7 oktober, altijd om 14:30 uur. Andere speeldata, waar ze óók om 14:30 starten:


Joris, Gwyn en de draak

Geplaatst 5 juni 2018 Categorieën Nieuws, Uitvoering

Een nieuw stuk. Theatergroep Wizzel is er al een paar maanden mee bezig. “We gaan ‘Joris, Gwyn en de draak’ spelen! Repeteren doen we al sinds februari. En nu zijn de posters klaar en zullen we rond de herfstvakantie beginnen met de voorstellingen. We hebben er zin in!” zegt speler Leon van der Elsen. 

Het toneelstuk is een moderne bewerking van ‘Joris en de draak’. De begeleidende tekst op de poster vertelt het verhaal zo:

Joris is geen held. Hij is alleen de titelheld. Hij is een jongen die het verschil weet tussen taupe en kaki-kleding. Toch moet Joris op zoek gaan naar het verdwenen ei van de draak, want hij is als enige over: alle ridders zitten in de foetsiepot.

Prinses Gwyn weet dat dit ei gestolen moet zijn, omdat het een gouden ei is. Ze doet haar best om de zaak rond te krijgen, maar ze wordt tegengewerkt omdat ze “maar een meisje” is. Een verrassend plot ontvouwt zich: wie heeft het gouden ei gestolen? En waarom zijn ook heksen daar naar op zoek? En wie is de opperheks? Gelukkig weet tovenares Merlijn raad…

Een pracht variant op een klassiek verhaal, met verbazingwekkende plotwendingen. Mooi spel, humor, spanning en een modern decor maken dat deze voorstelling boeit vanaf het begin tot aan het einde. De kracht van deze versie van Michelle van Daalhoff is dat de voorstelling actuele thema’s heeft en zowel de jongere als de oudere kijker zal boeien. Komt dat zien!

Regie: Eef Goudsmits

Dit jaar doen twee nieuwe spelers mee met het toneelgezelschap Wizzel: Hannah van der Heijden en Hanke Maessen. Ook Wouter Fransen, Cindy Coolen, Margon GerlingsAdriënne van Doeselaar, Leon van der ElsenPaulien Beumer en Ilse Spierings schitteren op het toneel. En dan de muziek! Prachtig, wat Anita, Leo en Sofie voor elkaar krijgen.


Repetities weer van start

Geplaatst 8 februari 2018 Categorieën Nieuws

Theatergroep Wizzel is weer begonnen! De repetities zijn weer van start gegaan op 9 januari. Het zal een fan-tas-tische voorstelling worden in oktober 2018, vooral omdat er twee nieuwe toneelspelers bij zijn gekomen: Hannah van der Heijden en Hanke Maessen.

Het nieuwe toneelstuk van Wizzel wordt een gigantische, fabelachtige monsterproductie – maar over de inhoud kunnen we verder nog niks zeggen. Wel kunnen we zeggen dat het géén draak van een stuk wordt, géén monstrum en géén ondier.

Hou het reilen en zeilen van Wizzel bij via Facebook.


Alle Poes-voorstellingen waren uitverkocht

Geplaatst 13 november 2017 Categorieën Nieuws, Uitvoering

Na vier uitverkochte voorstellingen had de Deurnese theatergroep Wizzel de laatste op 5 november in Well: en ook die werd uitverkocht. Er waren dus vijf uitverkochte voorstellingen van De Gelaarsde Poes op een rij in 2017.

Volgend jaar wil de toneelvereniging hetzelfde succes halen. “Wat hebben we genoten! We willen al onze fans en bezoekers bedanken voor weer een geweldig jaar. Tot volgend jaar allemaal” schrijven de toneelspelers op hun Facebook-pagina.
Wizzel is dankbaar voor de massale komst van het publiek


Gelaarsde Poes in Liessel is uitverkocht

Geplaatst 28 oktober 2017 Categorieën Nieuws, Uitvoering

De voorstelling Gelaarsde Poes op zondag 29 oktober in Liessel is uitverkocht. Aan de deur bij de zaal De Kastanje zijn dus geen kaartjes meer te koop. Voor de voorstelling van 5 november in Well zijn nog wél tickets beschikbaar. 

De toneelspelers nemen je mee door de wereld van De Gelaarsde Poes, het bekende sprookje. Behalve een leuk en losjes verhaal is het visueel spektakel met prachtige grime, een fantastisch decor en special effects. Theatergroep Wizzel o.l.v. Eef Goudsmits bewijst dat amateurtoneel kan floreren: deze voorstelling is de vierde in de rij die uitverkocht raakt.
Ook bij De Buun in Well – waar Wizzel de volgende week speelt – gaat de verkoop hard, maar uitverkocht is deze vijfde en laatste voorstelling op de Kasteellaan 25 in Well dus niet. Nog niet.

Voorverkoop wel in Well

Het is dus aan te bevelen vooraf kaartjes te kopen voor Well, via deze site of nog Primera, Mosaïque 16 in Nieuw-Bergen of bij Vissers, Kasteellaan 11a in Well. Ze zijn in de voorverkoop nog eens goedkoper ook: €6,50 in plaats van €7,50.

Primera, Mosaïque 16 in Nieuw-Bergen

Vissers, Kasteellaan 11a in Well


Ook zondag 22 oktober uitverkocht

Geplaatst 20 oktober 2017 Categorieën Nieuws, Uitvoering

We willen niet naast ons schoenen of laarzen lopen hoor, maar trots zijn we wel: vandaag, zondag 22 oktober 2017 is het Cultuurcentrum Deurne uitverkocht. Jazeker: er zijn online geen kaarten meer te koop van De Gelaarsde Poes, de 350 zitplaatsen zijn bezet. Op de zwarte markt zijn er wellicht nog kaarten.

Theatergroep Wizzel trekt volle zalen. Op zondag 15 oktober was de zaal in Den Draai in Zeilberg vol. Ook op 22 oktober in het Cultuurcentrum Martien van Doorne is de zaal twee dagen van te voren compleet uitverkocht. De verkoop van de voorstelling De Gelaarsde Poes ging vlot via de website, maar ook via Intertoys (Torenstraat 5, 5751 GZ Deurne, op zaterdag open van 09:00 tot 17:00) en Den Draai.

Nog kaartjes in Liessel en Well

In Liessel en in Well zijn er de volgende weekenden nog voorstellingen. Daar zijn nog net wél kaarten te koop. Om precies te zijn: op zondag 29 oktober om 15:00 in Liessel, bij zaal De Kastanje zijn nog kaartjes, en ook een week later op 5 november om 15:00 bij De Buun in Well. Als u op deze website op de “Bestel kaartjes”-knop drukt, ziet u dat er alleen daar nog kaartjes beschikbaar zijn.


Helaas. Zondag 15 oktober is uitverkocht!

Geplaatst 13 oktober 2017 Categorieën Nieuws, Uitvoering

Helaas? Fantastisch natuurlijk, het succes van onze voorstelling De Gelaarsde Poes. De voorverkoop – zowel online als via Intertoys – is supersnel gegaan en nu is zondag 15 oktober toch echt uitverkocht. Online kaartjes kopen voor deze dag kan niet meer. Ook aan de kassa aanstaande zondag zullen we alleen “nee” moeten verkopen. 

De belangrijkste reden voor de vlotte verkoop is het succes van het toneelstuk door de grote herkenbaarheid en de aanstekelijke humor. Dat wil iedereen zien.

Zij moeten dan op zondag 22 oktober om 15:00 naar de Rabo Cultuurzaal van het Cultuurcentrum Martien van Doorne. Ook zijn er nog voorstellingen in Well en Liessel. Alles nog even op een rij:

22 oktober, 15.00 uur, Cultuur Centrum Deurne, Martinetplein 2, Deurne
29 oktober, 15.00 uur, De Kastanje, Hoofdstraat 62, Liessel
5 november, 15.00 uur, De Buun, Kasteellaan 25, Well

Regie: Eef Goudsmits
Voor iedereen vanaf 4 jaar!

Kaartjes in de voorverkoop voor 6,50 euro bij:
– Gemeenschapshuis Den Draai , Blasiusstraat 2, Deurne (Zeilberg)
– Speelgoedwinkel Intertoys, Torenstraat 5, Deurne
Kaartjes aan de kassa voor 7,50 euro


Zondag 15 oktober bijna uitverkocht

Geplaatst 12 oktober 2017 Categorieën Nieuws, Uitvoering

De Gelaarsde Poes is een hit! De voorverkoop – zowel online als via Intertoys – gaat razendsnel. Theatergroep Wizzel waarschuwt daarom: “Koop nu nog kaartjes voor komende zondag in Den Draai, want wellicht kan er aan de deur niets meer verkocht worden. Of ga de week erop, zondag 22 oktober, naar het Cultuurcentrum Deurne.”

De belangrijkste reden voor de vlotte verkoop is het succes van het toneelstuk: de herkenbaarheid is groot, de humor aanstekelijk. Op zondag 22 oktober om 15:00 is het stuk te zien in de Rabo Cultuurzaal van het Cultuurcentrum Martien van Doorne.


Win kaartjes voor de premiere op 8 oktober!

Geplaatst 30 september 2017 Categorieën Nieuws, Uitvoering

Win een van de 5 kaartjes voor de première voor onze nieuwste theatervoorstelling
” De Gelaarsde Poes” op zondag 8 oktober!
Zet je mooiste, gekste of origineelste MIAAAUW via foto of in een kort filmpje op onze Facebookpagina en maak kans op een van de 5 kaartjes!

De winnaars worden bekend gemaakt op zaterdag 7 oktober om 12.00 uur.


Uitvoeringen De Gelaarsde Poes

Geplaatst 20 juni 2017 Categorieën Nieuws, Uitvoering

Komt dat zien! Een fantastische voorstelling voor kinderen van 4 tot 104. Uitvoeringsdata 2017:

  • 8 & 15 oktober Den Draai Deurne
  • 22 oktober        Cultuurcentrum Deurne
  • 29 oktober        De Kastanje Liessel
  • 5 november      De Buun Well

Kaartverkoop vanaf 1 september 2017 bij: Intertoys Deurne en Cultureel Centrum Den Draai – Zeilberg

 


Nieuwste voorstelling 2017

Geplaatst 28 mei 2017 Categorieën Nieuws

De voorbereidingen zijn weer in volle gang! De crew is weer keihard aan het werk voor onze nieuwste voorstelling

 

“De gelaarsde Poes”

 

 

 

 

 

Voorstellingen medio oktober / november 2017


Wizzel wint originaliteitsprijs Rabobank Clubkas Campagne!

Geplaatst 8 mei 2017 Categorieën Nieuws

Gisteravond 7 mei was het dan zo ver, de stemmen zijn geteld van de Rabobank Clubkas Campagne! Het was een feestelijke happening op de markt in Deurne. Dankzij de stemmen van de Rabobank leden, een mooie score van 83 stemmen! En als kers op de taart ontvingen we de originaliteitsprijs “op ludieke manier de cheque ontvangen” Chapeau Wizzelaars!


Rabobank clubkas campagne

Geplaatst 6 april 2017 Categorieën Nieuws

Steun Wizzel voor nog meer kinderplezier!

Rabobank Peelland Zuid gaat dit jaar de Rabobank Clubkas Campagne inzetten als dé manier voor vereniging en stichtingen om geld in te zamelen voor hun clubkas. Ook onze club doet mee aan de clubkasactie van de Rabobank. Helpt u onze clubkas aan te vullen?

Stemmen kan tussen 6 en 30 april 2017.

KLIK HIER VOOR UW STEM


Lid worden van theatergroep Wizzel!

Geplaatst 30 december 2015 Categorieën Nieuws

Vanaf 17 jaar mag in principe iedereen lid worden van Wizzel.
We kunnen altijd enthousiaste mensen gebruiken!

Er zijn verschillende geledingen binnen de theatergroep:

  • decorgroep
  • kledinggroep
  • PR groep
  • rekwisietengroep
  • grimeergroep
  • spelersgroep

Bij ons is het zo dat een speler ook altijd deelneemt in één van deze groeperingen en daar naar eigen vermogen een steentje bijdraagt.
Mocht je niet willen spelen, maar ons alleen op een andere manier willen ondersteunen, dan kan dat natuurlijk ook! We starten in januari met de repetities. Elke woensdagavond van 20.00 uur tot 22.30 uur repeteren wij in gemeenschapshuis Den Draai te Deurne.
We treden in principe zes keer op in de maanden oktober en november.
Daarbij hebben we ook altijd een oefenzondag (van 10.00 uur tot 16.00 uur), een technische doorloop en een generale repetitie.
We worden geregisseerd door een professionele regisseur.
We verwachten van alle spelers dat hij/zij elke repetitie bijwoont, ook al heeft diegene een kleine rol.
Wil je lid worden en graag met ons meespelen? Fijn! Dan is dit gebruikelijk: eerst ga je een aantal repetities bijwonen, daarna voordat je officieel mee gaat doen.
Voor ons om te kijken of je bij de groep past en voor jou of jij je thuis voelt bij de groep.
Wizzel bestaat uit een groep heel enthousiaste mensen, die op een respectvolle manier met elkaar omgaan en waar een altijd een prettige en gezellige sfeer heerst , maar waarin ondertussen heel serieus en hard gerepeteerd wordt!
Als je ervaring hebt met toneelspelen is dat mooi meegenomen, maar geen vereiste.
De contributie bedraagt voor leden vanaf 21 jaar €80,00 per jaar en voor leden tot 21 jaar €70,00 per jaar.

Stuur een bericht via contact als je interesse hebt


Recensie Weekblad voor Deurne

Geplaatst 14 oktober 2015 Categorieën Nieuws, Uitvoering

Klik op de afbeelding om alles te lezen.

recensie Weekblad van Deurne 001


Kaartverkoop schateiland gestart

Geplaatst 31 augustus 2015 Categorieën Nieuws, Uitvoering

Jim krijgt in de herberg bezoek van een oude piraat en die schenkt hem een…

schatkaart! Samen met z’n vrienden gaat hij op zoek naar de schat. De piraten en de goede zeelui zijn vaak eigenwijs, soms doortrapt en altijd grappig.

Wizzel speelt dit jaar het toneelstuk “Schateiland”. De klassieke vertelling uit 1883 heeft een modern jasje gekregen – met een knipoog. Het spel is spannend, de live-muziek van Trio Leo Lianita is meeslepend  en het decor is spectaculair. Zowel kinderen als volwassenen zullen van deze zeereis genieten. Een spetterende voorstelling, maar bezoekers hebben geen zwemdiploma nodig.

Komt dat zien, hoezee!

Koop hier kaartjes


Nieuwe, enthousiaste leden gezocht

Geplaatst 12 februari 2015 Categorieën Nieuws

Theatergroep Wizzel is op zoek naar nieuwe enthousiaste leden.

Heb je zin om mee te spelen, neem dan contact op via het contact-formulier.

Spelers moeten minimaal 17 jaar oud zijn om mee te mogen spelen.


Voorverkoop Woest Water gestart

Geplaatst 3 september 2014 Categorieën Nieuws, Uitvoering

De online voorverkoop voor de aanstaande uitvoeringen “Woest Water” is gestart.

In de voorverkoop zijn de kaartjes 5 euro, aan de kassa 6 euro. Reden genoeg om alvast kaartjes te kopen.

Alvast veel plezier bij de voorstelling


Optredens 2014

Geplaatst 21 april 2014 Categorieën Nieuws, Uitvoering

De data voor de optredens in 2014 zijn bekend. Welk stuk we gaan spelen is nog even een verrassing. Binnenkort te lezen op deze site en face book.

Noteer alvast de volgende data.

Den Draai Deurne

Zondagmiddag 5 oktober,

Zondagmiddag 12 oktober,

Zaterdagavond 18 oktober en

Zondagmiddag 19 oktober.

 

Zondagmiddag  26 oktober , de Bunt, Well

Zondagmiddag 2 november De Kastanje, Liessel


Data voor uitvoeringen 2013 bekend

Geplaatst 21 februari 2013 Categorieën Nieuws

De repetities zijn alweer gestart. Ook dit jaar belooft het een spektakel te worden.

Welk stuk we spelen houden we nog even geheim, blijf hiervoor de site en facebookpagina in de gaten houden.

Wel kun je alvast de volgende data in je agenda noteren:

zondag 13 oktober Den Draai
zondag 20 oktober Den Draai
zaterdag 26 oktober Den Draai
zondag 27 oktober Den Draai
zondag 3 november Liessel
zondag 10 november Well


Sprookje XXL goed ontvangen

Geplaatst 26 oktober 2012 Categorieën Nieuws, Uitvoering

De voorstelling Sprookje XXL wordt door bezoekers en pers zeer goed ontvangen. Het bezoekersaantal kunnen we al van een succes noemen, maar de recensies in de kranten mogen er ook zijn.

De voorstelling speelt nog 2 keer, dus als je hem nog wilt zien, moet je er snel bij zijn.

 


Succesvolle premiere

Geplaatst 7 oktober 2012 Categorieën Uitvoering

Vanmiddag is de premiere van Sprookje XXL zeer succesvol verlopen.
Het stuk wordt de komende weken nog 5 keer gespeeld.
Zorg dat je erbij bent

Prins Roderick van Oranje Nassaukade met Willy de lakei en de toverfee…

 

Bestel hier kaartjes voor de komende voorstellingen


Voorverkoop Sprookje XXL gestart

Geplaatst 31 augustus 2012 Categorieën Nieuws

De voorverkoop voor Sprookje XXL is gestart.

Klik hier om kaartjes voor een voorstelling te bestellen en direct via iDeal te betalen.

Per bestelling wordt 1 euro transactie en administratiekosten in rekening gebracht.

De uitvoeringsdata en tijden:

7 oktober, 15.00 uur,Den Draai, Blasiusstraat 2 in Deurne
13 oktober, 19.00 uur,Den Draai, Blasiusstraat 2 in Deurne
14 oktober, 15.00 uur,Den Draai, Blasiusstraat 2 in Deurne
21 oktober, 15.00 uur,Den Draai, Blasiusstraat 2 in Deurne
28 oktober, 15.00 uur,De Buun, Kasteellaan 25 in Well
4 november, 15.00 uur,De Kastanje, Hoofdstraat 62 in Liessel

Lees meer


Rabobank Clubkas Campagne

Geplaatst 5 augustus 2012 Categorieën Nieuws

Tijdens de Rabobank Clubkas Campagne mogen leden van Rabobank Peelland Zuid hun stem uitbrengen op de verenigingen die zij een warm hart toedragen. Stem dus van donderdag 4 tot en met maandag 15 oktober 2012 op Theatergroep Wizzel.

Als u lid bent van de Rabobank krijgt u automatisch een persoonlijke ansichtkaart met een unieke stemcode thuis gestuurd.

Steun Wizzel en stem op ons.

Klik hier om te stemmen


Wizzel wint mottoprijs Carnavalsoptocht Deurne

Geplaatst 19 februari 2012 Categorieën Nieuws

Dit jaar deed theatergroep Wizzel met de optocht in Deurne mee, om aandacht te vragen voor het aangepaste subsidiebeleid van de gemeente Deurne.  Ons themea “Onze subsidie wegroven, moeten we dan weer in kabouters gaan geloven” wonnen we de eerste prijs.

 

 

 

 

 

 

meer info

 

 

 

 

 


Nieuwe Spots

Geplaatst 29 januari 2012 Categorieën Nieuws

Theatergroep Wizzel was in 2010 het goede doel van het kerstconcert dat de Hosbengels traditioneel houden de laatste zondag voor kerst. We kregen maar liefst 500 euro aangeboden. Deze zijn uiteindelijk goed besteedt aan twee volgspots die we prima kunnen gaan gebruiken.

Hier een filmpje wat er zoal mee kan 🙂

En nogmaals een dank-je-wel aan de hosbengels


Repetities begonnen en data bekend!

Geplaatst 20 januari 2012 Categorieën Nieuws


Dit jaar starten we met enkele lessen speltraining.

Wanneer spelen we komend jaar?
zondag 7 oktober Den Draai, Deurne
zaterdag 13 oktober Den Draai, Deurne
zondag 14 oktober Den Draai, Deurne
zondag 21 oktober Den Draai, Deurne
28 oktober De Buun, Well
4 november De Kastanje, Liessel

 


Snorro zit erop

Geplaatst 15 november 2011 Categorieën Uitvoering

 

 

 

 

 

 

 

 

Na 6 succesvolle uitvoeringen is 6 november een einde gekomen aan de ‘Snorro’ reeks. Een erg geslaagde productie die in totaal meer dan 1000 mensen naar de verschillende zalen getrokken heeft.
Iedereen hartelijk dank voor je bezoek en tot volgend jaar!


Uitvoeringen Snorro

Geplaatst 22 september 2011 Categorieën Uitvoering

 

 

 

 

 

 

 

Don José is een slappeling, een watje. Tenminste, dat lijkt zo.
Maar als hij zijn masker op heeft is hij Snorro, de stoere en onverslaanbare held die het dorp Burrito tegen slechteriken probeert te beschermen. Lees meer


‘De Hofnarren’wordt theatergroep Wizzel

Geplaatst 15 juni 2011 Categorieën Nieuws

Op woensdag 15 juni vierde toneelgroep De Hofnarren in gemeenschapshuis Den Draai een feestje. Niet alleen vierden zij hun 30 –jarig bestaan, maar ook werd de nieuwe naam van de club bekendgemaakt.
Wethouder Jasper Ragetlie was aanwezig om de nieuwe naam te onthullen. Die nieuwe naam is: THEATERGROEP WIZZEL.
Voorzitter Margon Gerlings licht toe: ”Al veel langer werd in onze groep gesproken om de naam te veranderen. De Hofnarren vinden we toch een beetje oubollig en veel mensen doet het denken aan een carnavalsgroep. Nu is het er eindelijk van gekomen. Lees meer


Bookmark and Share