Waarom?

“Wow! Wat een prachtige vrouw!!” schreeuwt de koning uit bij Joris Gwyn en draak als hij de heks Rubella (Ilse Spierings) ziet. En deze uitroep komt uit z’n hart. Gelijk heeft hij dan wel weer eens een keer.

Ilse Spierings speelt al jaren mee. Kijk maar naar deze indrukwekkende lijst:


Hoi!

Ik ben Lennart en ik kom uit Deurne. Ik ben de vijfde en daarmee de laatste van mijn gezinnetje om mee te doen met Wizzel. Wizzel is ook meteen mijn eerste echte toneelervaring. Ik heb verder eigenlijk alleen een stukje Shakespeare gespeeld toen ik Engels studeerde.

Momenteel zit ik op Hogeschool de Kempel, waar ik studeer om in mijn moeders voetsporen te treden en meester te worden (alhoewel mijn moeder eerder een juf genoemd kan worden).

Ik heb enorm veel zin in deze nieuwe ervaring, en ik hoop dat we er dit jaar ook weer een heel mooi stuk van kunnen maken.


Geboren 28 juni 1992

Toneel heeft de kracht om je te betoveren. Toneel kan je meenemen naar diepe zeeën en hoge bergen. Van prinsessen naar woeste watermonsters. Dit allemaal in nog geen vijf minuten. En het leukste van alles? Je maakt hier zelf deel van uit.

Dit heb ik gemerkt in mijn (korte) tijd als actrice. Het is een fantastisch gevoel om de kinderen, maar vooral ook de volwassenen, mee te kunnen slepen naar een nieuwe wereld. Een nieuwe wereld vol fantasie en mogelijkheden. Het is mooi om te zien hoe de kinderen genieten van alle dingen die je doet en laat gebeuren. Dit maakt dat toneel voor mij de ultieme hobby is.


Bookmark and Share