Waarom?

Hoi!

Ik ben Lennart en ik kom uit Deurne. Ik ben de vijfde en daarmee de laatste van mijn gezinnetje om mee te doen met Wizzel. Wizzel is ook meteen mijn eerste echte toneelervaring. Ik heb verder eigenlijk alleen een stukje Shakespeare gespeeld toen ik Engels studeerde.

Momenteel zit ik op Hogeschool de Kempel, waar ik studeer om in mijn moeders voetsporen te treden en meester te worden (alhoewel mijn moeder eerder een juf genoemd kan worden).

Ik heb enorm veel zin in deze nieuwe ervaring, en ik hoop dat we er dit jaar ook weer een heel mooi stuk van kunnen maken.


Geboren  2 juni 1971

Ik zit bij het toneel omdat ik het heerlijk vind om me te laten gaan. Het mooiste vind ik om te proberen in de huid van de rol te kruipen. Als dat gelukt is, ben ik tevreden.

Mijn leukste herinnering:  Te veel! Wat ik kicken vind is net voor het doek opengaat de spanning te voelen van de opengaande deuren. En dan het binnenkomende publiek dat een plekje in de zaal zoekt te horen. Om over je eigen spanning nog maar te zwijgen!!


Geboren op een zomerse dag (5 juli 1971) in het sprookjesdorp Meijel

“Zorg dat wát je doet, klopt! Laat zien wáarom je het doet” Dat zei regisseur Gegam tegen me tijdens een repetitie en dat had ik al lang moeten weten. Althans, ik besefte het toen weer. Als journalist of als vakbondsbestuurder doe ik immers niet anders: een moeilijk verhaal of een lastige actie begrijpelijk maken.

Op toneel doe je hetzelfde. Nog mooier van toneelspelen is de vlucht. De (jonge) kijkers laten vluchten in een goed verhaal. Onze huidige regisseur, Eef Goudsmits, laat ons dat prachtig verbeelden. Van die fantasie deel uitmaken is geweldig. Of is “kei-vet” zoals onze Rik (11) of Jonne (14) zou zeggen.

Dit jaar – in 2018 – heb ik de rol van koning (vader van Gwyn) en van ridder Rowan (vader van Joris). Maar heel vaderlijke types zijn deze figuren niet…


Bookmark and Share