Waarom?

Hallo Wizzel fans!

Ik ben Wouter Fransen en kom uit Deurne. Ik ben al meer dan 10 jaar actief op het gebied van theater en muziek. Ik speel al 10 jaar saxofoon en sinds kort ook piano. De eerste jaren ben ik lid geweest van een musical groep en hebben we verschillende projecten gehad (Grease, Sound of Music, Rattenvanger van Hamelen..). Daarna heb ik jareWouter Fransenn toneelles gevolgd in Helmond. Ook heb ik rollen gehad in school toneelstukken en –musicals. In april ben ik te zien als Kenickie in de Musical “Grease”.
Het schooljaar 2014-2015 heb ik in Californië in Amerika doorgebracht, waar ik nog meer ervaring heb opgedaan op het gebied van musicals en toneelstukken. Daar heb ik o.a. meegedaan aan High School Musical, zoals je op de foto ziet.
Ik vind zowel toneel als musicals erg leuk om te doen, omdat dit me erg veel energie geeft, maar ook omdat ik het belangrijk vind mensen in serieuze tijden de kans hebben om een avondje te genieten van een leuke voorstelling.
Via Adriënne (misschien beter bekend als Blinde Betty?) ben ik in contact gekomen met deze leuke groep en ik heb nog steeds enorm veel zin in dit leuke avontuur!


Geboren 28 juni 1992

Toneel heeft de kracht om je te betoveren. Toneel kan je meenemen naar diepe zeeën en hoge bergen. Van prinsessen naar woeste watermonsters. Dit allemaal in nog geen vijf minuten. En het leukste van alles? Je maakt hier zelf deel van uit.

Dit heb ik gemerkt in mijn (korte) tijd als actrice. Het is een fantastisch gevoel om de kinderen, maar vooral ook de volwassenen, mee te kunnen slepen naar een nieuwe wereld. Een nieuwe wereld vol fantasie en mogelijkheden. Het is mooi om te zien hoe de kinderen genieten van alle dingen die je doet en laat gebeuren. Dit maakt dat toneel voor mij de ultieme hobby is.


Geboren  19 augustus 1958

Het is leuk om je in te leven in een rol. Steeds zijn het weer andere personages. Ik heb ze even opgezocht: rover, pleegzuster (dikke dame), heks, gids, lakei, strenge juf, moeder, huishoudster, deerne, koningin grootmoeder, reus, kat, glinstervrouwtje, zeeman, biggetje en als laatste domme soldaat.En nu maar afwachten wat we nu voor een rol krijgen?

Mijn leukste herinnering  Het toneelstuk “De rest van de wereld” was een prachtig stuk. Het publiek zat midden in de zaal en we speelden dus heel dicht bij hen.                   
De rovers konden erg mooi huppelen en de rol van de koningin (Ilse) was ook erg grappig( “Hang ze dan maar op. Meteen !”). De koningin-grootmoeder met haar “schoelje” was ook vanaf het begin leuk om te spelen.  


Bookmark and Share