Waarom?

Joris, Gwyn en de draak
houden ook wel van vermaak
Bij zo’n middeleeuws spektakel
Krijgt Muziek een mooie taak

Hoor… de minstreel zingt een lied
vertelt over liefde, moed, verdriet
over list, bedrog en een mirakel
en alles wat de kijker ziet

Komt, en luister met elkaar
Naar harp, handtrom en gitaar
Wij vertellen u van het orakel
Leo, Anita en Sofie dit jaar


Hallo Wizzel fans!

Ik ben Wouter Fransen en kom uit Deurne. Ik ben al meer dan 10 jaar actief op het gebied van theater en muziek. Ik speel al 10 jaar saxofoon en sinds kort ook piano. De eerste jaren ben ik lid geweest van een musical groep en hebben we verschillende projecten gehad (Grease, Sound of Music, Rattenvanger van Hamelen..). Daarna heb ik jareWouter Fransenn toneelles gevolgd in Helmond. Ook heb ik rollen gehad in school toneelstukken en –musicals. In april ben ik te zien als Kenickie in de Musical “Grease”.
Het schooljaar 2014-2015 heb ik in Californië in Amerika doorgebracht, waar ik nog meer ervaring heb opgedaan op het gebied van musicals en toneelstukken. Daar heb ik o.a. meegedaan aan High School Musical, zoals je op de foto ziet.
Ik vind zowel toneel als musicals erg leuk om te doen, omdat dit me erg veel energie geeft, maar ook omdat ik het belangrijk vind mensen in serieuze tijden de kans hebben om een avondje te genieten van een leuke voorstelling.
Via Adriënne (misschien beter bekend als Blinde Betty?) ben ik in contact gekomen met deze leuke groep en ik heb nog steeds enorm veel zin in dit leuke avontuur!


Ik zit bij het toneel omdat  het leuk vind om kinderen te boeien en veel plezier te hebben tijdens de repetities.
Mijn leukste herinnering  Dat zijn er nogal wat. De eerste keer knapzak zingen voor een volle zaal, samen met jacqueline onder de schans bij mees en meer en natuurlijk de gezichten van de kinderen die geboeid blijven kijken tijdens de uitvoeringen :)

In 2008 heb ik een cursus regie gedaan en ben me daarna meer gaan richten op regisseren in plaats van spelen, maar het spelen mis ik best ondertussen, dus wie weet ga ik in de toekomst toch nog maar eens lekker meedoen met de Wizzels.

 


Bookmark and Share