Waarom?

Hey Wizzel-vrienden en -vriendinnen!

Mijn naam is Imke. Sommige noemen me ook juf Imke of trainer Imke. Ik loop stage in het basisonderwijs en ik geef kinderen voetbaltraining.
Wat is er dan nóg leuker? Juist: toneelspelen voor kinderen en hun ouders!
Het leuke aan toneel vind ik dat je op het ene moment een heel ander persoon kunt spelen dan wie je werkelijk bent en op het andere moment een persoon kunt spelen die helemaal bij jezelf past.
Wat toneel precies is? Dat is voor mij een fantasiewereld waar je jezelf helemaal in kwijt kunt.
Wat het elk jaar weer wordt is natuurlijk een verrassing. Is het spannend, eng of juist grappig? Het gaat er mij vooral om de kijkers telkens een verrassing te bezorgen zodat ze de gehele voorstelling geboeid blijven kijken.

Hopelijk kom je snel kijken!


“Wow! Wat een prachtige vrouw!!” schreeuwt de koning uit bij Joris Gwyn en draak als hij de heks Rubella (Ilse Spierings) ziet. En deze uitroep komt uit z’n hart. Gelijk heeft hij dan wel weer eens een keer.

Ilse Spierings speelt al jaren mee. Kijk maar naar deze indrukwekkende lijst:


Ik zit bij het toneel omdat  het leuk vind om kinderen te boeien en veel plezier te hebben tijdens de repetities.
Mijn leukste herinnering  Dat zijn er nogal wat. De eerste keer knapzak zingen voor een volle zaal, samen met jacqueline onder de schans bij mees en meer en natuurlijk de gezichten van de kinderen die geboeid blijven kijken tijdens de uitvoeringen :)

In 2008 heb ik een cursus regie gedaan en ben me daarna meer gaan richten op regisseren in plaats van spelen, maar het spelen mis ik best ondertussen, dus wie weet ga ik in de toekomst toch nog maar eens lekker meedoen met de Wizzels.

 


Bookmark and Share