Waarom?

Geboren op een zomerse dag (5 juli 1971) in het sprookjesdorp Meijel

“Zorg dat wát je doet, klopt! Laat zien wáarom je het doet” Dat zei regisseur Gegam tegen me tijdens een repetitie en dat had ik al lang moeten weten. Althans, ik besefte het toen weer. Als journalist of als vakbondsbestuurder doe ik immers niet anders: een moeilijk verhaal of een lastige actie begrijpelijk maken.

Op toneel doe je hetzelfde. Nog mooier van toneelspelen is de vlucht. De (jonge) kijkers laten vluchten in een goed verhaal. Ook de regisseur Eef Goudsmits liet ons dat prachtig verbeelden. Van die fantasie deel uitmaken is geweldig.


Hallo, mijn naam is Kim van Haandel, geboren in het Nijmeegse land van Maas en Waal, opgegroeid op de Siebengewaldse hei, een aantal jaren in Canada gewoond en toen uiteindelijk 17 jaar geleden in het Brabantse neergestreken!
En daar woon ik nog steeds met mijn man Rick en twee kindjes Saar en Teus.

Bij het toneel gaan is iets waar ik al heel lang over twijfelde om te gaan doen, toen ik een kleine duw in de goede richting kreeg, vond ik het gelijk super leuk (wel enorm spannend).

Dus daar sta ik dan voor het eerst op de planken, toi toi toi voor mij.
Groetjes Kim


Peter is in 1957 geboren in Schiedam. In Deurne was hij de onmisbare decor-man bij De Wizzel. Of het nu een piratenschip is of een wasmachine, hij kreeg het voor elkaar.
Toen Peter van Rongen in 2011 zijn actieve loopbaan bij de Koninklijke Luchtmacht afsloot was er voldoende tijd beschikbaar en werd hij actief als molenaar bij De Volksvriend in Liessel én decorbouwer.


Bookmark and Share