De zus van Sinterklaas

2022

Sinterklaas en zijn pieten zijn bekend van het Sint Nicolaasfeest. Maar de zus van de sint – Klazien heet ze – is dat niet. Terwijl ze altijd alles regelt! Daarom wil ze wel eens voor één dagje Sinterklaas zijn. Dat vindt de Sint goed, al duurt het even voor hij dat begrijpt. Maar dan zijn er boeven die heel gemene plannetjes hebben… En de politie wil niet meewerken!

Familietheater Wizzel

De familietheatergroep Wizzel heeft dit jaar een korte toneelvoorstelling voor de kleinsten (tot 8 jaar). De zus van Sinterklaas-voorstelling zit vol humor, spanning en snelheid. In november en december hebben we het stuk opgevoerd.

Ilse Spierings-Meulendijks heeft het Sinterklaas-stuk bedacht, Leon van der Elsen heeft het geschreven. De regie is in handen van Gabriël van Eekelen, een bekende in de Deurnese toneelwereld. Eerder regisseerde hij ook al De Klotlanders en de Peelkomedianten.

Hoofdpijnpiet en zweverig vrouwtje

De twaalf rollen in het theaterstuk worden gespeeld door tien toneelspelers van Wizzel én van de Peelcomedianten en Klotlanders (Niels Verstappen en Martien Sleegers). Ook zijn er vijf mensen bezig met zaken naast het toneel, zoals kleding, decor, grime, licht en geluid.
Behalve Sint en zijn zus Klazien zijn er veel pieten – waaronder de hoofdpiet, de hoofdpijnpiet, luisterpiet, paniekpiet en de roddelperspiet. Naast de politiemannen Beck en Frost zijn, boekhouder Ursula en rapper Moos is er ook nog een eigenaardig zweverig kruidenvrouwtje. Deze laatste geeft het verhaal een heel andere draai…

Klik op de foto om meer foto`s te bekijken


Spelers

Margon Gerlings
Paulien Beumer
Ilse Spierings
Riet van der Putten
Marijn Trommelen
Lennart van der Heijden
Astrid Beerlage
Wies van Lierop
Anita, Leo en Sofie
Carlo Janssen
Adriënne van Doeselaar
Erie van de Ven
John van der Heijden
Leon van der Elsen
Kim van Haandel
Bookmark and Share